headerphoto

Nieuws

Golfbreker Radio heeft elk uur nieuws van WorldNewsCompany


Hi Amersfoort-fan,

 
Wij helpen je graag op weg bij het plannen van een onvergetelijk dagje uit in de Keistad. Met deze keer de lekkerste burger hotspots, ontdek Irma s winterdorp, de leukste kerstmarkten op een rijtje en shop jouw kerstoutfit. Enjoy! Liefs, Sofie
OVERHEERLIJKE BURGER HOTSPOTS
Als je op zoek bent naar de lekkerste burgers in Amersfoort, dan zijn er een paar plekken die je zeker niet mag missen. Wij vroegen het de locals en daar kwam deze verrukkelijke lijst met burgerparadijzen uit. 
SO TASTY!
 
IRMA S WINTERPARADIJS
Ontdek het sprookjesachtige winterdorp van Irma Miltenburg aan de Muurhuizen! Haar zelfgemaakte poppetjes en grote verzameling kersthuisjes zijn een fenomeen in de stad. Elke week worden Wally en zes kleine dalmatiërs verstopt in het dorp. Heb jij ze al gevonden?
WHERE S WALLY?
DE MAGIE VAN KERST IN AMERSFOORT
Het is weer die tijd van het jaar! De straten zijn versierd met fonkelende lichtjes, de geur van glühwein hangt in de lucht en iedereen zoekt de gezelligheid op. De magie van Kerstmis duikt in alle hoeken van de stad op, maar het ultieme kerstgevoel scoor je op een van deze kerstmarkten.  
LET IT SNOW
 
PERFECT PARTY LOOK
Wil jij flaneren tijdens de feestdagen? Scoor dan jouw glitteroutfit in het centrum! Van charmante boetiekjes tot flitsende juweliers Amersfoort biedt een breed scala aan winkels waar je gegarandeerd slaagt. 
SHOP TILL YOU DROP
 
NOG MEER LEUKE DINGEN DOEN? 
Check onze UITagenda voor alle actuele events en activiteiten hier.

 

Maarten Divendal beëdigd voor derde termijn als burgemeester De Ronde Venen

Commissaris van de Koning Hans Oosters heeft op 23 november tijdens een buitengewone raadsvergadering burgemeester Maarten Divendal de ambtseed afgenomen. Divendal begint aan zijn derde termijn als burgemeester van De Ronde Venen. Een termijn duurt zes jaar. 

Commissaris van de Koning Hans Oosters feliciteert burgemeester Maarten Divendal
Commissaris van de Koning Hans Oosters feliciteert burgemeester Maarten Divendal

Tijdens zijn toespraak noemde de commissaris Maarten Divendal “een belangstellende, empathische man die goede vragen stelt en goed luistert”. Iemand die “wars is van hiërarchie en niet houdt van dikdoenerij”. Tegelijkertijd, zo vertelde de commissaris, kan hij kordaat en stevig optreden, zowel in de gemeenteraad als daarbuiten en is niet bang om te prikkelen of confronteren: “Als bewoners komen klagen over de uit de hand gelopen feestweek in Abcoude, zegt hij onomwonden: “U hebt een klacht, maar wat hebt u er zelf aan gedaan?”

Maarten Divendal (65 jaar) is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij werd op 22 november 2011 burgemeester van De Ronde Venen. Daarvoor was hij onder meer raadslid in Heemstede, wethouder in Haarlem en woordvoerder en plaatsvervangend directeur voorlichting op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 

 

Grote belangstelling Van Groot naar Beter regeling De Groene Bron

De belangstelling was groot op 23 november tijdens de informatiebijeenkomst over de Van Groot naar Beter regeling voor het nieuwbouwproject De Groene Bron in Soest. Deze bijeenkomst was speciaal voor woningzoekenden die nu in een grote sociale huurwoning van 4 of meer kamers wonen in gemeente Soest en misschien kleiner willen gaan wonen. Bij De Groene Bron worden in het eerste kwartaal van 2024 56 betaalbare huurwoningen opgeleverd, waarvan 49 sociale huurwoningen en 7 in het middensegment.

 

Doorstroming
Als huurder in de omgeving Soest moet je soms meer dan 9 jaar wachten voordat je een passende woning vindt. ‘Dat is veel te lang! Daarom worden er meer sociale huurwoningen gebouwd. En willen de corporaties en gemeente Soest ervoor zorgen dat huurders in een huis wonen dat past bij hun persoonlijke situatie. Dit heet doorstroming. De Alliantie heeft verschillende regelingen die verhuizen naar een meer geschikte woning makkelijker te maken. Een daarvan is Van Groot naar Beter, licht Alliantie gebiedsontwikkelaar Giovanna van den Ham toe.Met deze regeling krijg je voorrang als je gaat verhuizen naar een kleinere sociale huurwoning die beter past bij je huishouden.’

Waarover informeerden wij de belangstellenden tijdens de informatiebijeenkomst?
Tijdens de informatiebijeenkomst vertelde gebiedscoördinator José van der Horst over de rol van de Wooncoach Anja Weygertze en over de verhuismogelijkheden met de Van Groot naar Beter regeling. Giovanna van den Ham gaf informatie over het nieuwbouwproject De Groene Bron waar mensen met de Van-Groot-naar-Beter regeling met voorrang naartoe kunnen verhuizen.

‘Ik wil er morgen wel naartoe verhuizen, ik ben mijn grote woning met die lap grond echt zat. Een kleinere gelijkvloerse woning past nu veel beter bij ons. Ik hoop dat het ons lukt!,’ vertelde een bezoeker tijdens de bijeenkomst.

Orange The World: aandacht voor geweld tegen meisjes en vrouwen

 Op 25 november begint de jaarlijkse Orange the World campagne van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, die duurt tot 10 december. In 2023 is het thema van de campagne in Nederland “Veilig, overal en altijd”.

Wethouder Micheline Paffen-Zeenni is op die dag samen met Soroptimisten Amersfoort en Inner Wheel Amersfoort/Leusden aanwezig bij de Amersfoortse aftrap van de campagne. Bij deze aftrap worden bij het sportcomplex Amerena de pylonen op het viaduct oranje verlicht.

 

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met fysiek geweld en sterven er 137 vrouwen per dag aan geweld van een familielid, partner of ex-partner. In Nederland sterft er elke 8 dagen een vrouw door geweld. Bijna 1 op de 4 vrouwen in Nederland heeft te maken (gehad) met een vorm van seksueel misbruik of seksueel geweld.

 

Wethouder Micheline Paffen: “De cijfers zijn schokkend. Geweld tegen vrouwen en meisjes is onacceptabel en hoort nergens thuis. Niet in Nederland en niet in de wereld. Ik steun van harte de campagne van Orange the World. Het is belangrijk om geweld te blijven veroordelen en aandacht te blijven vragen voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Iedereen heeft recht op een veilige omgeving en een veilig (t)huis.”

 

De gemeente Amersfoort werkt aan het verbeteren van de veiligheid van vrouwen en mannen samen met GGDrU, Veilig Thuis Utrecht, Kwintes en het onderwijs in de regio Amersfoort.

Amersfoort vindt het belangrijk om onveiligheid bespreekbaar te maken. Om dit gesprek te stimuleren wordt dit jaar op 28 november een filmmiddag voor professionals en studenten georganiseerd. Na het bekijken van de documentaire ‘Look what you made me do’ gaan zij met elkaar in gesprek: Welke taboes zijn er nog rondom huiselijk geweld en hoe kunnen professionals de samenwerking verbeteren? De gemeente Amersfoort, Veilig Thuis Utrecht, GGD Regio Utrecht en Kwintes organiseren deze filmmiddag.

 

Huiselijk geweld melden

Zoek je zelf hulp, maak jij je zorgen om iemand of heb je vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling? Neem dan (gratis & anoniem) contact op met Veilig Thuis. Samen met jou kijken zij wat er nodig is en wat je zelf kunt doen. 0800 2000. Het gratis telefoonnummer is iedere dag, dag en nacht bereikbaar. Je kan ook mailen naarveiligthuis@samenveilig.nl of tussen 9.00 en 17.00 uur chatten via www.veiligthuisutrecht.nl.

Veilig Thuis is het meldpunt voor iedereen die hulp nodig heeft omdat het thuis niet veilig is: kinderen, volwassenen, ouderen, slachtoffers, maar ook plegers van geweld, familie, buren en andere omstanders. 


Is er direct gevaar? Aarzel niet en bel altijd 112. Voor al je andere vragen aan de politie bel je met 0900 8844.

 

ASN bank 51 duurzame cadeautips voor de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur. Welke cadeaus belanden er dit jaar in de zak van Sint of onder de boom? Voor één op de drie Nederlanders is dat een duurzaam cadeau. Want die willen mensen vaker kopen, blijkt uit onderzoek van ASN Bank. Ga jij dit jaar ook op de groene tour? Check dan de duurzame cadeaugids van ASN Bank. Hierin vind je 50 originele cadeautips voor de feestdagen. Zoals een herbruikbare beker voor onderweg, een stoere warmwaterkruik of een kleurige hamamdoek.  

 

36% van de Nederlanders wil vaker duurzame cadeaus geven. Bijvoorbeeld omdat ze het belangrijk vinden dat het product gemaakt is van duurzame materialen, de makers van het product een eerlijke prijs krijgen of omdat het verhaal achter het product hen aanspreekt. Door voor een duurzaam cadeau te kiezen maak je niet alleen de ontvanger blij, maar ook de wereld.

 

Inspiratie opdoen

Het zoeken naar een leuk cadeau doen de meeste mensen online. Maar in het online aanbod mist er vaak inspiratie voor duurzame cadeaus. De helft van de Nederlanders geeft dan ook aan behoefte te hebben aan duurzame cadeau-ideeën.

 

"Duurzaamheid is voor veel mensen geen aandachtspunt als ze cadeaus kopen. Maar ook als je iets te vieren hebt, kun je dat doen met geschenken die geen negatieve invloed hebben op de aarde, de natuur en mensen. Om meer mensen te inspireren een duurzaam cadeau te kopen, presenteren we voor het derde jaar op rij de duurzame cadeaugids",  vertelt Renée Ras, lead merk, missie en klantrelatie bij ASN Bank. "Voor iedereen is er een passend cadeau te vinden. Zoals een kartonnen glijbaan, een herbruikbaar notitieboek of sokken die je niet kwijtraakt in de wasmachine."

 

Cadeautip 51: koop lokaal

Een andere manier om duurzaam bezig te zijn is lokaal te shoppen. Renée: "Meer dan de helft van de Nederlanders koopt graag een cadeau bij een winkel in de buurt. Dat scheelt vervuilend transport én je steunt de lokale economie. Ga je winkelen in de buurt en op zoek naar lokale cadeaus? Dan is onze gids een leuke inspiratiebron."

 

Kortingscodes

In de duurzame cadeaugids staan 50 duurzame cadeaus. Dit zijn producten die gemaakt zijn met aandacht voor het milieu en/of de omstandigheden waarin ze zijn geproduceerd. De cadeaugids bestaat uit 7 categorieën; 1) huis, tuin en keuken, 2) kinderen, 3) kleding en accessoires, 4) lekkernijen, 5) sport, outdoor en reizen, 6) verzorging en 7) werk en studie. Op veel cadeaus uit de cadeaugids krijg je een met een speciale code korting.
 

Naast de Duurzame Cadeaugids inspireert ASN Bank ook op haar platform Vanaf Hier mensen om duurzame keuzes te maken.


De cadeaugids staat op www.vanafhier.nl/duurzame-cadeaugids.

Over het onderzoek
Eind oktober 2023 heeft ASN Bank via DirectResearch onder 1.000 respondenten van 18 jaar en ouder een panelonderzoek uitgevoerd. Het onderzoek ging over duurzaamheid en cadeau-inkopen rond de feestdagen.

Over ASN Bank
ASN Bank investeert sinds de oprichting in 1960 in duurzame vooruitgang. Zij financiert en belegt alleen in toekomstgerichte bedrijven, sectoren en landen die handelen met respect voor mens, dier en natuur. Klanten kunnen bij ASN Bank betalen, sparen, een hypotheek of verzekering afsluiten en beleggen in de ASN Beleggingsfondsen. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten die passen bij haar duurzame missie. De strategie van ASN Bank is erop gericht om als digitale, duurzame bank te groeien door een sterke klantrelatie en een breed aanbod van producten en diensten.

ASN Bank maakt met BLG Wonen, RegioBank en SNS onderdeel uit van de Volksbank. Samen maken zij de missie bankieren met de menselijke maat van de Volksbank waar.

Voor meer informatie: www.asnbank.nl

actueel zaterdag 18 november 2023

actueel 1e uur actueel 2e uur

Bert Veenstra basisinkomen

Ivonne Schouten

Boeren in de Bieb

nieuwsplein33

Accordeon Vereniging Amersfoort

Actueel zaterdag 4 november 2023

1e uur

2e uur

Duurzaam Amersfoort

Cieka Galenkamp

Aat van der Harst

Op je gezondheid

Nieuwsplein33

David  Coppoolse