headerphoto

Nieuws

Golfbreker Radio heeft elk uur nieuws van WorldNewsCompany


Leusder Gazet

Theaterterras op het Maximaplein
Op vrijdagavond 28 juni geeft de Franse theatergroup Saut een spectaculair en gratis openlucht optreden met hun voorstelling Bigbinôme. Het Maximaplein wordt het decor voor deze acrobatische en indrukwekkende voorstelling. Vanaf 19:00 gaat het terrein open en kan je genieten van een hapje en drankje, waarna om 20.00 start de voorstelling.

De voorstelling is voor jong en oud en begint en eindigt met emmers, heel veel emmers. Ze vormen het decor, de kostuums én de rekwisieten. Het belooft een betoverende avond te worden met spannende stunts, waarbij we erbij zeggen don t try this at home. Benieuwd naar de voorstelling? Bekijk een voorproefje op onze website.
 

Leusder Ladies winnen eerste Pubquiz
Het was gezellig druk tijdens de eerste Pubquiz en ALV van Leusden Zet. Ongeveer 40 mensen durfden het aan om hun kennis van Leusden en de wijk te toetsen tijdens 8 vragenrondes. Benieuwd naar de vragen, muziekfragmenten en wie toch de winnende Leusder Ladies zijn, neem dan een kijkje op de website.
 

Avond4daagse door de wijk
Volgende week is weer de Avond4daagse en ook dit jaar marcheren de deelnemers 2 dagen door de wijk. Op woensdag en donderdag kom je ze op verschillende plekken tegen. Kom je ze ook aanmoedigen? Bekijk de routes op onze website.

Inzamelingsactie ALS tijdens Avond4daagse
En als je toch kijkt naar de wandelaars, kijk dan ook goed uit naar Hylke en Stan van groep 7 van t Palet. In plaats van snoep, halen ze geld op voor ALS nadat hun beide opa s door deze ziekte getroffen zijn.

Je herkent hen en hun klasgenoten aan de oranje petjes, rugzakken en armbandjes. Wil je ook een bijdrage leveren aan hun actie? Doneer dan hier voor de actie van Stan en Hylke.

Laatste Crea ZeT Inloop Atelier voor de zomer
Eens in de twee weken wordt er druk en gezellig geknutseld in de Lab Ruimte op de eerste verdieping van Antares tijdens het Crea ZeT Atelier: Een plek om elkaar te ontmoeten, inspiratie op te doen en creatief bezig te zijn. Materialen voor een Bullet Journal, kaarten of labels, hand- & brushlettering zijn altijd aanwezig en verder zal er elke keer een ander item gemaakt kunnen worden. En Leden van Leusden ZeT mogen gratis meedoen.

Op donderdag 20 juni ben je meer dan welkom om nog een keer mee te doen voor de zomer. Voor meer info en aanmelden, zie onze website.

Meubels en interieur in Bunschoten-Spakenburg VT wonen

Bij het erfgoed van de gemeente Bunschoten denken we vaak als eerste aan monumenten, botters en klederdracht. Maar er is zoveel meer. Vanaf 21 juni tot medio oktober 2019 is in Museum Spakenburg een tentoonstelling te zien over  meubels die specifiek in Bunschoten-Spakenburg zijn gebruikt. Maak (opnieuw) kennis met de meubels uit het verleden, in de expositie Wonen in Verleden Tijd: VT wonen.

Tot ongeveer 1960 kende Bunschoten-Spakenburg een eigen wooncultuur. De wanden van de huizen waren versierd met tegelwerk en eenvoudige, beschilderde meubels sierden het vertrek.
Wat op het eerste gezicht een idyllisch plaatje lijkt was verre van rooskleurig. Het loog er niet om wat een intern rapport van de provincie Utrecht vlak na de Tweede Wereldoorlog boven tafel bracht. Veel huizen waren oud, vochtig en veel te klein.

De massale sloop van oude huizen en komst van nieuwbouw vanaf de jaren zestig bracht een enorme verbetering, maar betekende ook het einde van de voor Bunschoten-Spakenburg kenmerkende woonstijl. Sneller dan de teloorgang van de klederdracht verruilden de inwoners kattenbanktafels en suikerpotstoelen voor comfortabele eethoeken en zitmeubels.

De kennis van ambachtelijke technieken op het gebied van houtbewerking en het beschilderen van meubels verdween hiermee ook uit het dagelijks leven.

Oude meubels uit de gemeente zijn nu bijna alleen nog te vinden in museumcollecties. In deze tentoonstelling worden ze voor het voetlicht gebracht en herleven oude tijden.

Exclusief recital pianiste Baczewska in Kasteel Amerongen

Met muziek van Bach en Chopin
Op zondagochtend 30 juni treedt de in New York woonachtige concertpianiste Magdalena Baczewska op in Kasteel Amerongen. Baczewska is op doorreis in Europa en heeft één ochtend de tijd om een concert te geven. Tijdens een ontspannen koffieconcert speelt zij haar persoonlijke favorieten Bach, Chopin en Ravel op de historische Erard-vleugel op de Galerij van het prachtige kasteel. Een ideaal muzikaal begin van de zondagochtend!
 
Veelzijdige pianiste
De Poolse pianiste Magdalena Stern-Baczewska (1980), heeft een veelzijdige carrière als pianist, klavecinist, pedagoog, musicoloog en artistiek directeur. Als concertpianiste trad ze op in grote zalen als Carnegie Hall en met toporkesten zoals de San Francisco Symphony en de China National Symphony. Ook gaf ze concerten met de wereldberoemde Amerikaanse violist Joshua Bell. Haar solotournee met Bachs Goldbergvariaties, zowel uitgevoerd op de piano als op het klavecimbel - een unieke prestatie - werd alom bejubeld, evenals haar CD-opname van hetzelfde werk op piano.
 
Van barok tot jazz
Speciaal voor de gelegenheid heeft Baczewska een recital samengesteld met de perfecte muziek voor de zondagochtend. Onder het motto geen dag zonder Bach opent ze met de 6de Franse Suite van Johann Sebastiaan Bach. Daarna volgt muziek van haar beroemde landgenoot Frédéric Chopin. Via het lichtvoetige Jeu d eau van de Franse componist Maurice Ravel sluit ze het recital af met twee jazzy composities van nog de levende componisten Nikolai Kapustin en de Japanse Hiromi Uehara.
 
Muziek op Kasteel Amerongen
Kasteel Amerongen is sinds eeuwen een plek waar veel muziek klinkt. Vele beroemde musici hebben er gespeeld op de bijzondere instrumenten zoals het Kirkman-clavecimbel, het Bätz-orgel en de Érard-vleugel uit 1870. De Stichting Vriendenkring Kasteel Amerongen organiseert sinds jaar en dag concerten op de Galerij op de 1e verdieping van het Kasteel. In deze indrukwekkende zaal met een hoog booggewelf en perfecte akoestiek treft u de portretten van van de voormalige bewoners van het kasteel.
 
Zondag 30 juni 2019
Inloop vanaf 10.30 met koffie en thee in het Onderhuys. Het concert start stipt om 11.00 uur. Het concert duurt circa 45 minuten.
Volwassene € 10,00. Kind tot en met 18 jaar gratis.
Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.

Amersfoortmail

Energie-kijken in de wijken op zaterdag 22 juni
Wil jij ook beginnen met energie besparen in je eigen huis, maar weet je niet hoe? Ga dan op zaterdag 22 juni energie-kijken in de wijken. Op deze dag kun je de kunst afkijken bij diverse bewoners die al enige energiemaatregelen genomen hebben en je natuurlijk laten inspireren! Zij zijn al begonnen. En jij?
 
Ontwerp locatieplan ondergrondse afvalcontainers Schothorst ter inzage
Het locatieplan ondergrondse afvalcontainers Schothorst ligt van donderdag 16 mei 2019 tot en met woensdag 26 juni 2019 ter inzage in de publiekshal van het stadhuis. Belanghebbenden kunnen in deze periode een zienswijze bij de gemeente indienen.
         
Uitnodiging Hoef Café op 27 juni
Hierbij nodigen wij u uit voor het Hoef Café op donderdag 27 juni 2019. Tijdens dit inloop café presenteren een aantal projectontwikkelaars hun ideeën. U kunt met elkaar, de projectontwikkelaars en de gemeente in gesprek. Vanaf 18.30 uur openen we de deuren. Het Hoef Café eindigt om 20.30 uur. Het vindt plaats bij ROC Midden-Nederland.
 
Tijdelijke sluiting pand aan de Kamp 72
Op 7 juni heeft de burgemeester besloten meubelzaak Dylano aan de Kamp 72 tijdelijk te sluiten voor een periode van drie maanden van 7 juni tot en met 6 september 2019. Dit besluit is genomen in het algemeen belang.

Nieuwsberichten provincie Utrecht

Slimme verkeerslichten voor Soesterberg
Op 14 en 15 juni 2019 vervangt de provincie Utrecht de verkeersregelkast van de verkeerslichten op het kruispunt van de Amersfoortsestraat (N237) en de Richelleweg/Van Weerden Poelmanweg in Soesterberg.

Sector en overheden slaan handen ineen voor schone binnenvaart en zeevaart
De Rijksoverheid, provincies, havens, maritieme brancheorganisaties, verladers, vervoerders, banken en kennisinstellingen slaan de handen ineen voor verduurzaming van de scheepvaart. De partijen hebben met minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) een Green Deal gesloten met vele tientallen acties om de uitstoot van schadelijke stoffen naar de lucht en de CO2-uitstoot door de binnenvaart en zeevaart fors terug te dringen.

Groot onderhoud voor viaducten Zuilense Ring Maarssen
In vier weekenden (in juni, juli en augustus) voert aannemer Heijmans groot onderhoud uit aan drie viaducten in de N230, Zuilense Ring, in opdracht van de provincie Utrecht. Het groot onderhoud betreft het vervangen van de voegovergangen van de viaducten.

Vervangen damwanden de Eem in Baarn en Eemnes
De provincie Utrecht is gestart met het vervangen van damwanden op vijf locaties langs de Eem in Baarn en Eemnes. De vervanging is nodig omdat de huidige damwanden het einde van hun levensduur hebben bereikt. De werkzaamheden duren tot eind september van dit jaar.

Ontwikkeling Masterplan Wagenwerkplaats een stap verder

Het plan voor de Wagenwerkplaats gaat een nieuwe fase in. In dit nieuwe bruisende stadsdeel komt veel plek voor wonen, cultuur en andere stedelijke dynamiek. De Wagenwerkplaats is onderdeel van het gebied ‘Langs Eem en Spoor’. Het plan is tot stand gekomen met inbreng van vele partijen. Voor de ontwikkeling van het hele gebied is de Duurzaamheidsvisie van kracht. Deze is in 2016 door de gemeenteraad vastgesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft het Masterplan Wagenwerkplaats 2019 en de startnotitie voor het bestemmingsplan voor de deelgebieden West en Midden vastgesteld. Beide plannen worden binnenkort aan de gemeenteraad ter besluitvorming voorgelegd.

De Wagenwerkplaats is een voormalige onderhoudswerkplaats voor goederenwagons. Het gebied is circa 20 hectare groot en ligt ten westen van het station Amersfoort en ten noorden van het spoorwegemplacement. Eigenaar NS heeft in de afgelopen jaren, voor eigen rekening en risico, intensief samengewerkt met bewoners, gemeente, eigenaren, gebruikers en andere belanghebbenden om plannen te maken voor de ontwikkeling van dit gebied.

Wethouder duurzaamheid en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de wagenwerkplaats Astrid Janssen: ‘met de ontwikkelingen in dit gebied leveren we een grote bijdrage aan belangrijke opgaven in Amersfoort. Een gebied dat aan toekomstbestendige duurzaamheidseisen voldoet en ook nog vele nieuwe woningen oplevert die hard nodig zijn in onze stad. Daar ben ik trots op.’

In het Masterplan wordt uitgegaan van de bouw van meer dan 650 woningen, waarvan minimaal 30% sociale huurwoningen. Er komen ongeveer 90% appartementen. De overige woningen zijn stadswoningen, beneden-en bovenwoningen, maisonnettes en/of grondgebonden woningen. Voor het hele gebied is circa 26.000 m2 ruimte voor kantoren, horeca, evenementen, sport en andere stedelijke, gemengde functies.

Deelgebieden
Wagenwerkplaats bestaat uit drie deelgebieden: West, Midden en Oost. De plannen voor West en midden zijn het meest uitgewerkt in het Masterplan. Daarom wordt hiermee begonnen. West zal voornamelijk uit woningbouw bestaan. Langs het spoor komen appartementen. Aan de kant van het Soesterkwartier zijn 42 grondgebonden woningen van de CPO Soesterhof gepland. Daarnaast worden er in West circa 300 woningen gebouwd. Midden is het ‘culturele hart’ bestaande uit industrieel erfgoed van NS zoals het Ketelhuis, Holland Opera Gebouw en de Veerensmederij. Aan de noordzijde is nog ruimte voor enkele kleine gebouwen met mogelijk een tijdelijk of experimenteel karakter.

Deelgebied Oost verkeert in een andere fase. Hiervoor wordt separaat een stedenbouwkundig plan gemaakt. In het Masterplan zijn uitgangspunten vastgelegd zodat de samenhang met het deel West en Midden is gewaarborgd. Oost biedt mogelijkheden om invulling te geven aan gemeentelijke ambities wat betreft de bouw van een flink aantal woningen, slimme mobiliteitsconcepten, werklocaties en een aantrekkelijke openbare ruimte voor uiteenlopende groepen.

Vervolg
De gemeente maakt een bestemmingsplan voor de deelgebieden West en Midden. Naar verwachting kan dit plan in het najaar 2020 worden vastgesteld. Voor het deelgebied Oost wordt een stedenbouwkundig plan gemaakt. Vervolgens wordt een bestemmingsplan of omgevingsplan ontwikkeld. Bij de uitwerking van de plannen voor West en Midden worden omwonenden en belanghebbenden betrokken. Voor het deelgebied Oost wordt een apart participatietraject uitgewerkt waarover alle betrokkenen worden geïnformeerd. Samenwerking met de omgeving is ook bij dit deelgebied een belangrijke pijler.

23 kandidaten voor vacature burgemeester Vijfheerenlanden

Op de burgemeestersvacature in de gemeente Vijfheerenlanden hebben 23 kandidaten gereageerd. Onder de sollicitanten bevinden zich 21 mannen en 2 vrouwen. Onder de sollicitanten bevinden zich 6 kandidaten met ervaring in het burgemeesterschap en 12 kandidaten met overige dagelijks bestuur ervaring in het openbaar bestuur.

Het aantal reflectanten naar politieke kleur VVD (6), CDA (4), D66 (5), SP (1), PvdA (2), ChristenUnie (2), 50PLUS (1). Twee kandidaten zijn geen lid van een politieke partij.

Selectie
De komende tijd spreekt de commissaris van de Koning met een aantal kandidaten en maakt hij een selectie. Die selectie bespreekt hij met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Vijfheerenlanden. De vertrouwenscommissie voert daarna gesprekken met kandidaten.

Aanbeveling
Vervolgens stelt de gemeenteraad een aanbeveling vast met daarop twee namen en stuurt die naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De naam van de hoogstgeplaatste kandidaat is openbaar. Tegelijkertijd zendt de commissaris een rapportage aan de minister met daarin zijn oordeel over de procedure en over de kwaliteit van de kandidaten.

De benoeming van de nieuwe burgemeester kan naar verwachting in november plaatsvinden.

Bezoek ateliers in uw regio tijdens het Landelijk Atelierweekend

Tijdens de zomer-editie van het Landelijk Atelierweekend op 22 en 23 juni stellen beeldend kunstenaars in heel Nederland hun atelier open voor het publiek. Belangstellenden krijgen zo een kijkje achter de schermen bij het creëren van kunstwerken. Ook worden extra activiteiten georganiseerd zoals workshops, exposities en demonstraties.

Atelierroutes en open atelierdagen worden vaak lokaal georganiseerd, maar dit evenement is landelijk. Vanwege het succes van voorgaande jaren wordt het Landelijk Atelierweekend dit jaar tweemaal georganiseerd: de zomer-editie op 22 en 23 juni en de winter-editie op 16 en 17 november. In deze weekenden zijn in heel Nederland honderden ateliers te bezoeken. Dit evenement wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door Stichting Kunstweek en het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste atelier weekend van Nederland.

Kunstliefhebbers vinden op Landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn, evenals meer informatie over de extra activiteiten die worden georganiseerd.

De deelnemende kunstenaar bij Apeldoorn is

Barbara Pijnappel met Open Middagen in Barb’s Beeldentuin-Atelier – www.barbsgallery.com

Open Huis Scholen in de Kunst en Groots Verjaardagsfeest

BRUIS VAN CREATIVITEIT IN ICOON

Onder de slogan Bruis van creativiteit is iedereen op zaterdag 22 juni a.s. welkom bij het Open Huis van Scholen in de Kunst in ICOON. Hier kan iedereen tussen 11.00 en 15.00 uur terecht voor informatie over het cursusaanbod, muziekinstrumenten uitproberen, optredens bijwonen en meedoen met verschillende workshops.  Samen met het ‘Groots Verjaardagsfeest’ ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Winkelcentrum Vathorst,  wordt het een gezellige middag. Kom je ook meebruisen?

Het Open Huis is het uitgelezen moment kennis te maken met het brede cursusaanbod van Scholen in de Kunst in ICOON. Bezoekers kunnen op een ontspannen, laagdrempelige wijze kennismaken met theater, dans, beeldend en muziek. Door te kijken naar anderen of zelf actief deel te nemen.

Grijp een instrument en maak een praatje
Tijdens het Open Huis kunnen vele muziekinstrumenten worden uitgeprobeerd en uiteraard zijn muziekdocenten aanwezig om advies te geven, alle vragen te beantwoorden en instrumenten te demonstreren. Naast het inwinnen van informatie is het natuurlijk nog interessanter zelf deel te nemen aan workshops van musical, dans en aquarelleren. Ook zijn er verschillende optredens van onder andere het Poptheaterkoor033 en de musicalproductieklas. Alle meedoe-lessen en optredens zijn gratis.

Groots Verjaardagsfeest
Het Open Huis vindt gelijk plaats met het Groots Verjaardagsfeest in winkelcentrum Vathorst. Dat betekent een gezellige drukte met vele optredens en activiteiten.

Brochue
Tijdens het Open Huis is de nieuwe brochure met alle cursussen in het seizoen 2019-2020 gratis verkrijgbaar. Kijk voor het aanbod ook op: www.scholenindekunst.nl

zaterdag 22 juni 2018
ICOON, Leeghwater 1-3, Amersfoort
11.00–15.00 uur
gratis toegang
www.scholenindekunst.nl
 

Meander MC rookvrij

Per 1 augustus is ook de directe omgeving van onze ziekenhuizen in Amersfoort en Baarn rookvrij. Alle rookabri s verdwijnen en met borden en tegels wordt de rookvrije zone gemarkeerd. Het terrein in Baarn wordt volledig rookvrij. In Amersfoort willen we overlast van rokers aan de Maatweg voorkomen. Vandaar dat op de grens van ons terrein en het gemeentegebied twee plekken worden gecreëerd waar medewerkers, studenten, patiënten en bezoekers hun sigaret kunnen (op)roken en doven.

Gezonde levensstijl
Frank de Reij, CEO Meander "Wij stimuleren een gezonde levensstijl van medewerkers, patiënten en bezoekers. Daar past roken niet bij. Als er behoefte aan is, bieden we medewerkers en patiënten ondersteuning in de vorm van een stoppen met roken training, zijn er nicotine vervangende producten en worden diverse themalezingen en voorstellingen verzorgd."

Goedkoopste gezondheidsmaatregel
Roken is de belangrijkste veroorzaker van longziekten. Ieder jaar sterven door roken ruim 6.000 mensen aan COPD en 10.000 aan longkanker (de meest dodelijke vorm van kanker in Nederland)*. Bart de Smet, cardioloog "Ik ondersteun dit besluit van ons ziekenhuis. In Nederland komen per dag 94 mensen met een hartinfarct in het ziekenhuis en dagelijks overlijden 14 mensen ten gevolge van een hartinfarct. In elke regio in de wereld waar roken in openbare ruimtes en op werkplekken werd verboden, daalde het aantal hartinfarcten met ongeveer 14%. Soms al binnen één jaar nadat het verbod is ingegaan. Hierbij is het effect op de longen en de hersenen nog niet eens meegenomen. Het ontmoedigen van roken is de goedkoopste gezondheidsmaatregel die er bestaat. Het kost de burger helemaal niets, het bespaart zelfs geld."

Intentieverklaring
Meander sluit met deze maatregel aan bij de intentieverklaring Maak de zorg rookvrij, die door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen op 31 mei 2017 is ondertekend. De komende maanden worden medewerkers, patiënten en bezoekers geïnformeerd.

* Bron Trimbos Instituut

2019 het jaar van Johan van Oldenbarnevelt

Johan Van Oldenbarnevelt: één van de grootste staatslieden uit de Nederlandse geschiedenis én geboren Amersfoorter. In 2019 is het 400 jaar geleden dat hij werd onthoofd. Voor Amersfoort een goed moment om uitgebreid aandacht te besteden aan deze bijzondere inwoner, die zoveel heeft betekend voor Nederland.
Johan van Oldenbarnevelt

Er is dit jaar dan ook van alles te doen rondom Johan van Oldenbarnevelt in Nederland én Amersfoort. In Amersfoort zijn er bijvoorbeeld allerlei verschillende activiteiten voor jong en oud. Deze zijn door Citymarketing Amersfoort gebundeld op de website www.jvo2019.nl.

Bibliotheek Eemland

Leen jeugdboeken met de Vakantiebieb
De Vakantiebieb voor jeugd en jongeren is geopend! Van 1 juni t/m 31 augustus zijn er allemaal leuke e-books voor de jeugd te leen. Er zitten mooie boeken tussen zoals Wild van Mel Wallis de Vries en De rioolridder - Keesie Kippenkop van Jozua Douglas! Bekijk snel het hele aanbod op onze website.
 
Geen (eind)examenstress met Studyshare
De herkansingen voor de eindexamens gaan bijna van start. Voor tieners die het niet goed lukt om zich voor te bereiden, is StudyShare de perfecte oplossing. Bij StudyShare hebben de deelnemers rust aan hun hoofd. Afleiding krijgt geen kans, zo komt iedereen goed voorbereid op het (eind)examen. Deelnemers gaan drie keer 45 minuten leren/studeren en vinden de rust die zij thuis niet kunnen vinden. Van 18 juni t/m 4 juli, elke dinsdag, woensdag en donderdag.
 
Gesloten tijdens Pinksteren
Al onze vestigingen zijn gesloten op 1e Pinksterdag (9 juni) en 2e Pinksterdag (10 juni). Kijk voor al onze openingstijden op onze website.
Bekijk de openingstijden
 
De Kunstuitleen gaat sluiten
Zoals eerder bericht is, gaat de Kunstuitleen sluiten. In augustus is de Kunstuitleen definitief gesloten. Op onze website leest u hier meer over.
 
Word voorlezer of coördinator bij de VoorleesExpress
Voorlezen heeft een positieve invloed op de taalontwikkeling bij kinderen. Doordat ze worden voorgelezen en aangemoedigd worden om zelf te lezen, zullen ze gemotiveerder zijn om te lezen en leesvaardiger worden. Hierdoor presteren ze ook weer beter op school. Wanneer ouders de Nederlandse taal niet voldoende beheersen, kunnen de vrijwilligers van de VoorleesExpress hierbij helpen. Binnen de regio Eemland voert de Bibliotheek Eemland dit project uit in Bunschoten en Amersfoort. We zijn hard op zoek naar voorlezers en coördinatoren. Ben je op zoek naar een leuke vrijwilligersfunctie of heb je nog vragen? Stuur een mail naar voorleesexpress@bibliotheekeemland.nl
 
Ook in de Bibliotheek
- 5 juni Lezing: Eva Naaijkens - En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? in KAdECafé.
- 12 juni Boek van de maand-gesprek in de Bibliotheek het Eemhuis.
- 26 juni Boek van de maand-gesprek in de Bibliotheek Baarn.
- 30 juni Verhalenpodium Waar Gebeurd Via Internet in KAdECafé.

Canto Ostinato op Marimba, Harp en Piano in Beauforthuis

zondag 7 juli, 18.30 u
Ook deze zomer weer het bekende stuk van Simeon ten Holt.
Annemieke IJzerman (harp), Esther Doornink en Peter Elbertse (marimba s) spelen Simeon ten Holt s meesterwerk Canto Ostinato. Simeon ten Holt, de in november 2012 op 89-jarige leeftijd overleden componist, werkte in de jaren zeventig aan Canto Ostinato. Het stuk werd in 1979 voor het eerst uitgevoerd voor drie piano s en orgel. De precieze bezetting is vrij en kan variëren van één piano tot vier piano s, marimba s, saxofoons, cello s, harp, etc, etc. Tijdens de uitvoering van Canto Ostinato worden beslissingen in de uitvoering aan de musici overgelaten met daarin de mogelijkheid om het uren te laten duren.